Ferrari bouwt Hybride

Ferrari Millicheli
We hebben al eerder bericht over de groene toekomst van Ferrari, nu heeft directeur Amedeo Felisa de planning van een Hybride Ferrari bevestigd.

Ferrari-directeur Felisa heeft in een Duits interview verteld dat er gewerkt wordt aan een hybridetechniek voor het merk. Eerder werd nochtans gekozen voor gewichtsreductie binnen de modellenlijn en directe inspuiting van de brandstof in de motoren maar blijkbaar is dit niet voldoende om de CO2-doelstellingen van 2012 te halen. Felisa spreekt zich verder nog niet uit over hoe deze hybridetechniek uitgevoerd zal worden en ook wanneer deze er zal komen blijft een raadsel.

Ferrari’s met een dieselmotor zullen er nooit komen, volgens Felisa is het gewicht per pk daarvan te hoog. Zonder de dieseltechnologie ziet de Ferrari-baas zich ook slagen in zijn groene missie “Vanaf nu moet elk nieuw model zuiniger zijn dan zijn voorganger”.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...