Preview: Porsche Cayenne 2010

Preview: Porsche Cayenne 2010
Porsche werkt aan de opvolger van de Porsche Cayenne, de wagen wordt kleiner dan zijn voorganger maar zal over dezelfde motoren beschikken.

Toen de Porsche Cayenne net op de markt kwam stonden veel autoliefhebbers sceptisch tegenover de komst van een logge SUV van Porsche. Het bedrijf was enkel bekend voor de bouw van sportwagens zoals de 911 en Cayman. De Cayenne werd tegen de verwachtingen in toch een groot succes en de wagen is mee verantwoordelijk voor de recordwinsten bij Porsche.

Bij de Porsche-liefhebbers deden al snel geruchten de ronde dat Porsche naast de Cayenne ook een kleinere prestatiegerichte SUV zou bouwen maar dit werd door CEO Wendelin Wiedeking altijd ontkend. Toch blijkt nu dat Porsche deze geruchten niet ongehoord zal laten want de volgende generatie van de Cayenne wordt kleiner. De Cayenne die tegen eind 2009 verwacht wordt zal gebaseerd zijn op de komende Audi Q5, hierdoor valt de Cayenne plots in het midsize SUV segment. Op de eerste impressiefoto’s kan je de nieuwe look van de Cayenne zien, hij is merkbaar kleiner dan het huidige model en zal minder de nadruk leggen op de off-road capaciteiten. Het is duidelijk dat de prestaties primeren bij de volgende Cayenne.

Toch zal Porsche niets veranderen aan het motorengamma, dit heeft duidelijk ook te maken met de groenere ambities van het merk, maar dankzij minder gewicht en minder luchtweerstand zullen de prestaties van de SUV verbeteren. De Cayenne wordt dus een echte sportwagen met de keuze uit een V6, V8 en Hybride V6 motor al dan niet turbocharged. De Hybridevariant zal volgens Porsche’s Hybride-ontwikkelingsdirecteur Michael Leiters maar 8,9 liter per 100 km verbruiken. Deze motor zal ook gebruikt worden in de komende Porsche Panamera.

Impressiefoto’s (Via: MotorAuthority)

Preview: Porsche Cayenne 2010

Preview: Porsche Cayenne 2010

Deel dit bericht:

3 reacties op "Preview: Porsche Cayenne 2010"

  1. MRM 04-12-2007 om 18:00

    coole voorkant. al zie ik geen deftige reden om deze wagen kleiner te maken, ook al kan prestaties een argument zijn, het gaat hem bij deze wagen vooral om de luxe me dunkt.

  2. PJS 04-12-2007 om 18:26

    Voor het luxe aspect zijn er toch voldoende alternatieven, zoals de BMW X5, Mercedes ML/GL, Audi Q7, etc.. Porsche kan ofwel gewoon hetzelfde blijven voortdoen ofwel volledig het roer omgooien, een high-performance SUV is volgens mij nog nooit gebouwd. Geruchten zeggen ook dat Ferrari en Lamborghini dezelfde plannen hebben..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...