Preview: Audi A3 Facelift 2009

Preview Audi A3 Facelift 2009
De Audi A3 Cabrio werd vorige week voorgesteld en het nieuwe design van deze wagen doet ons al denken aan de facelift A3 die er in 2008 komt.

Volgens de impressiefoto’s krijgt de nieuwe generatie A3 dezelfde trekken als het net voorgestelde cabrio model. De wagen krijgt de nieuwe familietraditie mee: een gewijzigde voorgrille, een sherpere achterkant met nieuwe LED hoofdlampen en A5-achtige achterlichten. Het gevaar van het veelvuldig gebruiken van dezelfde elementen is dat het gamma wat monotoon wordt, langs de andere kant zorgt het wel voor een duidelijke Audi-lijn

Motorisch wordt er niets toegevoegd, de zwaarste A3 blijft de sportieve S3 met een 265 pk sterke 3.2 liter V6. De S3 zal normaal gezien ook voorzien zijn van het nieuwe DSG transmissiesysteem, waardoor het schakelen veel vlotter zal verlopen.

De facelift A3 zal volgens bronnen midden volgend jaar voorgesteld worden (Genève?) maar het model zal pas eind volgend jaar bij de dealers staan. Audi zou trouwens ook werken aan een extra Sportback Avant model zoals je ziet op de vijfdeurs impressiefoto.

Impressiefoto’s (Via: MotorAuthority)

Preview Audi A3 Facelift 2009

Preview Audi A3 Facelift 2009

Preview Audi A3 Facelift 2009

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...