Porsche Boxster RS60 Spyder

Porsche Boxster RS60 Spyder
Porsche heeft een variant bedacht op de Porsche Boxster, de Boxster RS60 Spyder is een eerbetoon aan de sportieve successen uit de jaren zestig.

De RS60 Spyder is gebaseerd op de Boxster S. Het eerbetoon blijft gelukkig niet beperkt tot wat uiterlijkheden, Porsche heeft ook aan de prestaties gedacht. Dankzij een nieuw uitlaatsysteem stijgt het vermogen van 295 pk naar 303pk. Voor die 8 pk meer heeft Porsche de RS60 Spyder ook uitgerust met het Porsche Active Suspension Management (PASM) systeem.

De carrosserie werd door Porsche voorzien van GT Silver metallic en de bekleding en de stoffen kap hebben Carrera rood als keur meegekregen. De RS60 Spyder is verder met speciale lichtmetalen Porsche SportDesign velgen van 19 inch uitgerust. Het interieur moet de sfeer van de klassieke raceauto’s oproepen en is vrij retro. De kleur GT Silver herkennen we ook in de gordels, de middenconsole en de speciaal ontworpen versnellingspookknop. De RS60 Spyder is verder voldoende voorzien van typeaanduidingen om inzittenden te tonen dat het om een speciale versie gaat.

De Porsche Boxster RS60 Spyder wordt onthuld op het autosalon van Bologna dat op 5 december zijn deuren opent. De oplage van de wagen blijft “beperkt” tot 1960 exemplaren. In Duitsland kost de wagen 63.873 euro, de Belgische prijs ligt nog niet vast maar zal hier niet ver van afwijken.

Porsche Boxster RS60 Spyder

Porsche Boxster RS60 Spyder

Porsche Boxster RS60 Spyder

Porsche Boxster RS60 Spyder

Porsche Boxster RS60 Spyder

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...