Aston Martin bouwt binnenkort ook buiten Engeland

Aston Martin Rapide
Astons werden altijd in het Verenigd Koninkrijk gebouwd maar het zou wel eens kunnen dat daar binnenkort verandering in komt.

Het bedrijf is aan het bestuderen of het zijn productie niet gedeeltelijk in het buitenland zou kunnen plaatsen. Reden hiervoor is het grote succes van Aston Martin, het bedrijf kan met moeite de vraag bijhouden.

Volgens de Financial Times heeft Aston Martin plannen om een deel van de productie van een nieuw model te outsourcen aan een Europese coachbuilder, hetzelfde blad meldt dat er reeds verschillende bedrijven zijn gecontacteerd. Volgens een insider bij Aston Martin zal het Britse bedrijf in de komende weken zijn uiteindelijke beslissing bekend maken met coachbuilders Pininfarina, Karmann, Magna Steyr en Finland’s Valmet nog in de race.

Het nieuwe model waarover Aston Martin het heeft is waarschijnlijk de aankomende Rapide vierdeurscoupé (zie foto bovenaan) die tegen het einde van 2009 op de markt zal komen. Aston’s fabriek in Gaydon is momenteel reeds verantwoordelijk voor de productie van de V8 Vantage, de DB9, de DBS en verschillende varianten van deze modellen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...