Renault lanceert SUV

Renault SUV
Renault zal volgend jaar in mei starten met de verkoop van zijn eerste SUV. De Zuid-Koreaanse broer van de Koleos werd al voorgesteld, dus kunnen we u daar al eens een kleine bespreking over geven.

Aangezien Peugeot & Citroën respectievelijk met de 4007 en de C-Crosser kwamen en Ford al met de Kuga op de proppen kwam, moest ook Renault beschikken over een mid-size SUV en tegen mij zal dit het geval zijn met de Koleos.

Onderhuids gebruikt Renault de techniek van de Nissan Qashqai en de auto rolt samen met zijn Samsung-evenknie QM5 in Zuid-Korea (Busan) van de band.

Toch is de Renault Koleos hoofdzakelijk voor de Europese markt bestemd. Renault hoopt op de verkoop van 100.000 stuks jaarlijks. Deze wagen zal beschikbaar zijn met voorwielaandrijving of vierwielaandrijving. Een 2.0l motor drijft het geheel aan. Normaal zal een 2,5l van Nissan ook beschikbaar zijn.

Wat we van deze auto moeten denken… Ik zou hem nooit kopen, enkel om de looks en het feit dat hij in Zuid-Korea gemaakt wordt. Dat getuigt van weinig kwaliteit en volgens mij zal deze wagen nooit zijn plaats vinden op de Europese markt. Aan de andere kant, ook de 4×4 Scenic werd vroeger redelijk veel verkocht, dus wie weet…

Deel dit bericht:

2 reacties op "Renault lanceert SUV"

  1. PJS 21-11-2007 om 20:53

    Lelijk spel

  2. a 05-01-2008 om 18:42

    draakje

Reageer

Reactie aan het plaatsen...