Ferrari wordt groener tegen 2012

Ferrari Millicheli
Ferrari zal tegen 2012 zijn modellen veertig procent minder CO2 laten uitstoten, hiermee wil het de strenge CO2-normen tegemoet komen.

Amedeo Felisa, CEO bij Ferrari verklaart dat de uitstoot van de Ferrari’s in 2012 gedaald moet zijn van gemiddeld 400 gram CO2/km naar 280 tot 300 gram. Felisa noemt het een uitdaging om zijn auto’s zuiniger te laten rijden zonder prestatieverlies. Ferrari kijkt naar mogelijkheden om de motoren te wijzigen, bijvoorbeeld door het toepassen van directe brandstofinjectie. Ook wil het in de toekomst lichtere wagens bouwen.

Afgelopen zomer liet Ferrari het Millechili concept zien (zie foto boven), een Enzo-achtige sportwagen die maar duizend kilo weegt. Ferrari investeert zeventien procent van de omzet om deze doelstellingen te bereiken. Volgens de Europese richtlijn moet de gemiddelde CO2-uitstoot van het wagenpark gedaald zijn tot 120 gram per kilometer. Volgens Felisa is deze regel te streng voor Ferrari: “Ik geloof niet dat Ferrari’s veel schade aan het milieu aanrichten. Daarvoor rijden er te weinig rond.” Het merk zal dit jaar ongeveer zesduizend auto’s bouwen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...