MTM Audi A5 V6 TDI

MTM Audi A5 V6 TDI
Tuner MTM heeft de Audi A5 3.0 TDI zo getuned dat het de S5 kan bedreigen. De nieuwste creatie van MTM zal volgende week op de Essen Motor Show te zien zijn.

De Duitse tuner heeft de Audi A5 V6 3.0 TDI getuned naar 300 pk, dat is 60 pk meer dan de standaard 240 pk. Het maximale koppel stijgt daarenboven met 50 Nm tot 550 Nm. De getunede diesel is erin geslaagd om op de korte ronde van het parcours in Hockenheim de Audi S5 een seconde voor te blijven. De topsnelheid ligt op 265 km/u, dat is 15 km/u sneller dan een (begrensde) S5, de sprint naar 100 km/u is in de MTM A5 voorbij in 5,9 seconden.

Om tot deze resultaten te komen heeft MTM de motorsoftware aangepast en een speciaal uitlaatsysteem geplaatst. Dit uitlaatsysteem zorgt er ook voor dat het geluid dat de motor produceert veel donkerder is dan de standaarduitlaat. De wagen staat op 21 inch velgen en kreeg daarenboven een nieuw remsysteem. Hierdoor kan de MTM A5 aan 100 km/u in 35 meter tot stilstand komen. Het onderstel werd ook sportiever afgestemd en de wagen werd achteraan van sportievere bumpers en verchroomde uitlaten voorzien.

MTM Audi A5 V6 TDI

MTM Audi A5 V6 TDI

MTM Audi A5 V6 TDI

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...