Mercedes E-klasse: Spyshots

E-klasse Break
Eerder konden we in het artikel over de persvoorstelling van Mercedes in Frankfurt deze wagen zien en toen al voorspelden we dat dit wel eens een E-klasse zou kunnen zijn. Die voorspelling is blijkbaar uitgekomen.

Binnen 2 jaar zou de nieuwe E-klasse normaal op markt moeten komen, dus deze wagen is nog flink gecamoufleerd, maar geeft toch al een eerste impressie van de toekomst.

De kans is groot dat deze wagen binnen 2 jaar wordt voorgesteld op de IAA in Frankfurt, waar hij al eens eerder stond, weliswaar in gecamoufleerde vorm.

Wat zeker is, is dat de designers dezelfde weg zijn ingeslagen als de S-klasse en de C-klasse. We zullen dus rechthoekiger lichten kunnen waarnemen. De kans is groot dat we 2 hoekige lichtkasten zullen zien, zoals bij deze eerdere impressie van de sedan. Ook zagen we al een filmpje waarin de sedan-versie wat rondjes reed.

De bedoeling van de nieuwe E-klasse Break is vooral de veiligheid van deze wagen te verhogen. De kans is dus groot dat we vernieuwende, zoniet revolutionaire, veiligheidssystemen zullen zien op de Mercedes E-klasse Break. Het Lane Departure System, dat we kennen van Citroën, zal aanwezig zijn, net zoals een systeem dat verkeersborden zal herkennen, vermoeide chauffeurs wakker houdt en uiteraard de uitgebreide varianten van het ESP-systeem, waar Mercedes zeer trots op is.

De motorisatie van de nieuwe E-klasse zal allicht overeenstemmen met het gamma dat we vandaag kennen. De kans is vrijwel groot dat er enkele BLUETEC-motoren bij zullen komen.

We laten u even genieten van de spyshots:

Deel dit bericht:

2 reacties op "Mercedes E-klasse: Spyshots"

  1. minimercedes 12-04-2008 om 17:41

    schone foto alleen spijtig van de sneew en (de camoeflage)
    🙂

Reageer

Reactie aan het plaatsen...