Volkswagen Space Up! Blue

Volkswagen Space Up! Blue
Ook Volkswagen bracht een première mee naar het autosalon van LA, een plug-in hybrideversie van de Space Up! Het laatste concept uit de Up! reeks.

De Space Up! Blue is de eerste auto ter wereld die is uitgerust met een zogenaamde ‘warme brandstofcel’ in combinatie met twaalf Lithium-Ion batterijen. Deze warme brandstofcel is beter bestand tegen hoge temperaturen (tot 160°C) en daardoor is het koelsysteem compacter en minder complex. Een groot voordeel tegenover de gangbare ‘koude brandstofcel’.

De Space Up! Blue is een plug-in hybride die je kan opladen aan een gewoon stopcontact en daarenboven maakt de wagen gebruik van zonne-energie. Volkswagen claimt in Los Angeles dat deze wagen een ‘zero emission vehicle’ is zonder uitstoot. De brandstofcel van de wagen zit vooraan in de auto, deze cel wordt gevoed met waterstof en drijft de 61 pk sterke elektromotor aan. De elektromotor zit achteraan de auto, in de vloer van de auto zitten twee veiligheidstanks waarin 3,3 kilo gecomprimeerde waterstof kan worden opgeslagen. Daarmee is de wagen goed voor een actieradius van 250 kilometer.

De Lithium-Ion batterijen zitten onder de achterbank en deze kunnen opgeladen worden via het stopcontact of via de brandstofcel. Als de wagen enkel met deze batterijen rijdt heeft het een actieradius van 100 kilometer, voldoende voor de stad. De totale actieradius is in combinatie met de brandstofcel dus 350 kilometer. In 13,7 seconden haalt de Space Up! Blue 100 kilometer per uur.

De wagen behoudt dezelfde afmetingen als de in Tokyo voorgestelde Space Up! De auto is dus 3,68 meter lang, 1,63 meter breed en 1,57 meter hoog maar door de hybride toepassingen en de brandstofcel is de wagen wel iets zwaarder met een gewicht van 1090 kilogram.Voor de Space Up! Blue werd de wagen in champagnekleur gelakt en werd het dak wit gemaakt, in datzelfde dak zijn de zonnepanelen opgenomen. Verder blijft de wagen qua uiterlijk gelijk aan de eerder voorgestelde Space Up!

Volkswagen Space Up! Blue Autosalon LA

Volkswagen Space Up! Blue

Volkswagen Space Up! Blue

Volkswagen Space Up! Blue

Volkswagen Space Up! Blue

Volkswagen Space Up! Blue

Volkswagen Space Up! Blue

Volkswagen Space Up! Blue

Volkswagen Space Up! Blue

Volkswagen Space Up! Blue

Volkswagen Space Up! Blue

Volkswagen Space Up! Blue

Volkswagen Space Up! Blue

Volkswagen Space Up! Blue

Volkswagen Space Up! Blue

Volkswagen Space Up! Blue

Volkswagen Space Up! Blue

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...