VW: vanaf 2008 met touchscreen

VW touch
Goed nieuws voor de liefhebbers van gadgets, want vanaf 2008 zal elk nieuw model van Volkswagen beschikken over een handig touchscreen.

Met dat touchscreen kan je de navigatie, radio, klimaatregeling… bedienen, zegt de designverantwoordelijke Walter da Silva. Volgens hem is een touchscreen de meest handige én menselijke interface. Gelijk geven we hem!

Ook kan het touchscreen de bediening van de wagen eenvoudiger maken omwille van het feit dat alles gecentraliseerd wordt. Dat staat ook toe het aantal knoppen in de wagen drastisch te verminderen en zo maakt men meer kans op een geslaagd design.

De rest van de VW-groep zal niet volgen. Audi houdt vast aan zijn traditionele -maar weliswaar zeer efficiënte- systeem en Seat en Skoda blijven bij de traditionele bediening.

Deel dit bericht:

2 reacties op "VW: vanaf 2008 met touchscreen"

  1. PJS 14-11-2007 om 2:28

    De volkswagengroep gaat potten breken binnenkort. Audi valt de klassieke Duitse premiummerken (Mercedes en BMW) aan terwijl Volkswagen het prijs-kwaliteitsegment volledig overkop haalt. De andere luxemerken zoals Bentley, Bugatti en Lamborghini doen het in hun segment ongetwijfeld ook niet slecht. Seat zou ik als VWgroep-baas snel van de hand doen, die heeft geen toekomst.

  2. Tom Rosbergen 29-06-2010 om 9:06

    Met alle respect voor VW die ik hoog heb staan, maar m’n Ford Mondeo van 2006 beschikt al over een groot touchscreen voor bediening van radio/cd, navigatie en  airco. Dus zulk revolutionair nieuws vind ik het niet.  Maar VW ga door met het goede werk

Reageer

Reactie aan het plaatsen...