Preview: Volkswagen Vierdeurscoupe 2009

Volkswagen vierdeurscoupé impressie 2009
Volkswagen legt de laatste hand aan zijn Vierdeurscoupémodel, we zagen eerder al de spyshots, nu kunnen we jullie ook de eerste impressiefoto’s tonen.

Volkswagen’s Vierdeurscoupé moet een goedkopere variant worden op de Mercedes CLS en de toekomstige Audi A7, het model zal naar alle waarschijnlijkheid in première gaan op het autosalon van Genève in maart volgend jaar. Het nieuwe volkswagenmodel zou wel eens een optimale leasingwagen kunnen worden voor executives.

Het nieuwe model wordt gedesigned door Walter da’Silva en zoals je op de impressiefoto’s kunt zien zijn de voorlichten gelijklopend met die van de Tiguan, de grille herkennen we van de Passat en ook de onderste bumper met drie luchtinlaten en geïntegreerde LED-lichten zagen we al eerder bij Volkswagen. De lijn van de wagen kan mij wel bekoren, terwijl de Passat gewoon een degelijke auto is is deze vierdeurscoupé veel stijlvoller met dezelfde Volkswageningrediënten.

Motorisch starten de benzinemotoren met een 160 pk sterke 1.8 TFSI en sluit de 300 pk krachtige 3.6 liter uit de Passat R32 het rijtje af. De diesellijn zal starten met een 140 pk 2.0 TDI en de 204 pk sterke motor uit Audi’s toekomstige Q5.

Binnenin zal er maar plaats zijn voor vier personen doordat de middenconsole doorloopt over de volledige wagen. Achteraan zal de hoofdruimte eerder beperkt zijn maar tegelijkertijd zullen de achterste passagiers verwent worden met luxe gadgets zoals multimedia player, grote armleuningen en persoonlijke airco. Andere opties zijn verwarmde en elektronisch instelbare zetels, een panoramisch dak, een radar gecontroleerd remsysteem en een touchscreen LCD scherm voor DVD, MP3 en GPS. Het basismodel zal ongeveer 32.000 euro kosten.

Impressiefoto’s (Via: MotorAuthority)

Volkswagen vierdeurscoupé impressie 2009

Volkswagen vierdeurscoupé impressie 2009

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...