Preview: Audi A7 Cabrio 2009

Audi A7 Cabrio 2009 Impressie
De Audi A7 moet weerwerk bieden aan de Mercedes CLS en zal vanaf begin 2009 te koop zijn, tegen het einde van dat jaar komt ook een cabriovariant op de markt.

Audi is vastberaden om het premiumsegment te veroveren met nieuwe modellen. Zo heeft de autobouwer dit jaar een prachtige Audi A5 en een nieuwe A4 op de markt gebracht en zijn de Q5 en de A1 niet ver van productie. Ook het vierdeurscoupé-segment kon niet vergeten worden: met de A7 maakt Audi een grote kans om de Mercedes CLS op de knieën te krijgen. Een uniek model in de lijn van de sublieme Audi A5.

De impressiefoto’s van de A7 kregen jullie eerder te zien maar nu is het tijd voor de cabrioversie die eind 2009 op de markt zal komen. Zoals je op de laatste impressiefoto’s kunt zien krijgt de vierdeurscoupé naar alle waarschijnlijkheid een soft-top dak om het slanke profiel van de wagen te behouden en kofferruimte te besparen. Enkele unieke elementen die in de uiteindelijke wagen kunnen worden uitgevoerd zijn LED verlichting, verborgen deurklinken en een niet ondersteunde voorruit.

De Audi A7 zal zich positioneren boven de Audi A6 en zal gebaseerd zijn op het nieuwe platform van de Audi A8. Dankzij de grote wielbasis zullen de achterste passagiers voldoende ruimte hebben en wordt het comfort net als bij de Audi A8 gegarandeerd. Het design bouwt duidelijk verder op de Audi A5 die onder andere de toekomstige A6, A8 en Q5 zal beïnvloeden qua styling.

Motorisch krijgen we ongetwijfeld enkele zwaardere benzine en TDI motoren ter beschikking. De benzineversie krijgt als instapper een 3.2 liter V6 onder de motorkap en de S7 zou een Lamborghini V10 krijgen. Het topmodel krijgt ongetwijfeld ook magnetische vering en het Audi Quattro vierwielaandrijvingssysteem mee. We kunnen alvast niet wachten tot 2009!

Impressiefoto’s (Via: MotorAuthority)

Audi A7 Cabrio 2009 Impressie

Audi A7 Cabrio 2009 Impressie

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...