Audi Q5 op autosalon van Los Angeles?

Audi Cross Coupé Quattro Concept
Volgens bronnen zal de Audi Q5 reeds midden november op het autosalon van Los Angeles in première gaan. Dat is vroeger dan het verwachte autosalon van Genève.

De Audi Q5 treed in de voetsporen van zijn grote broer, de Q7. Er werd aangenomen dat de Q5 op het autosalon van Genève voorgesteld zou worden maar volgens insiders maakt Audi zich op om de wagen reeds op het Autosalon van Los Angeles voor te stellen. De nieuwe small-SUV is gebaseerd op het platform van de nieuwe A4 en zal vanaf de zomer van 2008 te koop zijn in Europa.

Audi zal de Q5 uitrusten met het Quattro all-wheel-drive systeem en zal een volledig gamma van nieuwe vier- en zescilinder FSI benzinemotoren in de SUV stoppen, uiteraard zullen ook Audi’s hoog efficiënte dieselmotoren niet aan het motorengamma ontbreken gaande van de viercilinder 2.0 TDI tot de V6 3.0 TDI. Later zou daarenboven ook nog een 4 liter V8 kunnen plaatsnemen in het S-line model. De Q5 wordt ook uitgerust met aanpasbare luchtvering en hill-descent control.

De ontwikkeling van de Q5 heeft Audi 300 miljoen euro gekost en zal geproduceerd worden in Ingolstadt. Concurrenten voor de baby-Q7 worden de Mercedes GLK en de BMW X3. Hopelijk krijgen we binnenkort meer informatie tijdens het autosalon van Los Angeles tussen 16 en 25 November.

UPDATE: Audi Q5 Officieel!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...