Achterwielaandrijving komt terug bij Alfa Romeo

1992 Alfa Romeo 75
De Alfa 75 uit 1992 en de Alfa Spider uit 1993 waren de laatste achterwielaangedreven Alfa’s tot de overstap naar voorwielaandrijving, met de 8C Competizione draait Alfa het roer terug om.

De bloedmooie 8C Competizione komt als eerste met achterwielaandrijving en volgens marketing manager Renzo Barbirato is dit de start van een nieuw tijdperk bij Alfa Romeo. De Alfa Romeo 169, de opvolger van de 166 die eind 2009 zijn opwachting maakt wordt de eerste Alfa die achterwielaandrijving krijgt. Volgens Barbirato zullen vanaf dat model alle lager gepositioneerde Alfa’s ook van achterwielaandrijving voorzien worden. Enkel de Junior, de op de Fiat Grande Punto gebaseerde hatchback die volgend jaar zijn opwachting maakt behoudt zijn vermogen op de voorwielen.

1993 Alfa Romeo Spider

Alfa Romeo 8C Competizione

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...