Volkswagen Space Up! Concept in Tokyo

Volkswagen Space Up! Concept in Tokyo
Volkswagen heeft vandaag de Space Up! aan de pers voorgesteld op het autosalon van Tokyo. De Space Up! is de vierdeursversie van de VW Up!

Volkswagen’s Space Up! is met 3,7 meter 23 centimeter langer dan de Up! maar is nog steeds 15 centimeter korter dan een VW Fox. Het wagentje is wel zeer plaats-efficiënt, de Space Up! heeft maarliefst 1005 liter ruimte. Daarenboven is er plaats genoeg voor vier volwassenen. Een hoge zitpositie en dezelfde innovatieve adaptieve kussens als bij de Up! zorgen ervoor dat de passagiers zeer comfortabel zitten. Leuk zijn verder de integratie van de zelfmoorddeuren en de mogelijkheid om de voorste passagiersstoel te draaien. Deze extra’s zullen waarschijnlijk nooit het productiestadium bereiken.

Net als bij de Up! krijgt ook de Space Up! twee displays, in de cockpit zit een 8-inch scherm die de bestuurder de belangrijkste informatie toont zoals snelheid, brandstof niveau en CO2 uitstoot. In de middenconsole van de wagen zit een 7-inch monitor waarmee de navigatie, radio, trip computer en airconditioning geregeld kan worden.

Het design van de wagen bouwt uiteraard verder op de Up! en werd onder andere geïnspireerd door de klassieke T-bussen van Volkswagen. Volkswagen is erin geslaagd om de schattige Up! ook in de vierdeursversie schattig te laten overkomen. Niet zo eenvoudig omdat strakke lijnen een wagen vaak saaier maken. Achteraan werd de achterdeur anders ingedeeld, deze is bij de Space Up! gesplitst in een 1/3 en 2/3 deel waardoor de inlaadruimte 101 cm bedraagt.

Volkswagen Space Up! Concept Tokyo

Volkswagen Space Up! Concept Tokyo

Volkswagen Space Up! Concept Tokyo

Volkswagen Space Up! Concept Tokyo

Volkswagen Space Up! Concept Tokyo

Volkswagen Space Up! Concept Tokyo

Volkswagen Space Up! Concept Tokyo

Volkswagen Space Up! Concept Tokyo

Volkswagen Space Up! Concept Tokyo

Volkswagen Space Up! Concept

Volkswagen Space Up! Concept

Volkswagen Space Up! Concept

Volkswagen Space Up! Concept

Volkswagen Space Up! Concept

Deel dit bericht:

2 reacties op "Volkswagen Space Up! Concept in Tokyo"

  1. MRM 24-10-2007 om 20:20

    hmmmmmm

Reageer

Reactie aan het plaatsen...