BMW 1 Serie tii concept in Tokyo

BMW 1 Serie Coupé tti Concept in Tokyo
BMW kon uiteraard niet met lege handen op het autosalon van Tokyo staan, daarom stelt het er het BMW 1-serie tii concept voor, een reïncarnatie van de beruchte BMW 2002 tii.

Met deze wagen wil BMW tonen dat de BMW 1 Coupé gemakkelijk gelinkt kan worden aan de racing BMW’s uit het verleden zoals de 2002 tii uit de jaren 60 en de briljante 3.0 CSL van de jaren 70.

Buitenaan is de BMW 1 tii goed voorzien van carbon, het carbon werd onder andere gebruikt in de motorkap, het dak, de zijspiegels en de voorste luchtinlaten. Alhoewel BMW nog geen exacte informatie over het gewicht en de prestaties heeft vrijgegeven is de auto ongetwijfeld veel lichter dan de standaard 135i. Aan de zijkant zijn er strips voorzien om de wagen meer stabiliteit te geven bij hoge snelheden zoals bij de 3.0 CSL. Ook vooraan werd aan de aerodynamica gedacht en zorgen de onderste luchtinlaten voor extra downforce. De achterbumper is afgewerkt in carbon-plastic en voorzien van een diffuser die ervoor zorgt dat de luchtstroom gecontroleerd blijft tot achteraan de auto.

Binnenin werd de BMW 1 tii volledig uitgevoerd met Alcantara leer: het dashboard, het stuur, de versnellingspook en de Recaro sportzetels kregen allemaal een Alcantara behandeling. Alle andere accenten werden in het wit afgewerkt. Ook de toerenteller werd in het wit uitgevoerd en kreeg rode indicators.

Motorisch is nog niets bekend maar we vermoeden dat de 306 pk sterke 3 liter zes in lijn uit de 135i plaats zal nemen onder de motorkap van de 1-serie tii. Misschien wordt deze zes in lijn voor de gelegenheid extra opgepompt om nog betere prestaties te verkrijgen. De prestaties van een standaard 135i zijn echter niet mis, van 0 naar 100 km/u in 5,3 seconden!

BMW 1 Serie tti Concept in Tokyo

BMW 1 Serie tti Concept in Tokyo

BMW 1 Serie tti Concept in Tokyo

BMW 1 Serie tti Concept in Tokyo

BMW 1 Serie tti Concept in Tokyo

BMW 1 Serie tti Concept in Tokyo

BMW 1 Serie tti Concept in Tokyo

BMW 1 Serie tti Concept in Tokyo

BMW 1 Serie tti Concept in Tokyo

BMW 1 Serie tti Concept in Tokyo

BMW 1 Serie tti Concept in Tokyo

BMW 1 Serie tti Concept

BMW 1 Serie tti Concept

BMW 1 Serie tti Concept

BMW 1 Serie tti Concept

BMW 1 Serie tti Concept

BMW 1 Serie tti Concept

BMW 1 Serie tti Concept

BMW 1 Serie tti Concept

Deel dit bericht:

2 reacties op "BMW 1 Serie tii concept in Tokyo"

  1. descheemaeker franky 08-01-2009 om 22:59

    ziet er heel stoer uit,hopelijk komt hij in productie,iets origineel tussen al die grijze muizen.2002ti,2002tii ……………………………………………………..en nu maar dromen

Reageer

Reactie aan het plaatsen...