Renault Neptun: nieuwe supercar?

Renault Neptun
Renault koestert plannen om een nieuwe supercar te bouwen. Dragos Pop, een Roemeense ontwerper, maakte dit ontwerp. Niet slecht, in tegendeel zelfs.

Deze sportcoupé is gebaseerd op de golven van de zee en de kracht die die golven uitstralen. De naam is dan ook goedgekozen. Neptunus is namelijk de godheid van de zee, maar dat wist u allen ongetwijfeld al. De designer laat weten dat deze wagen klaar is om te concurreren met de McLaren Mercedes SLR en de Aston Martin Vanquish.

Dit design zal zeker niet in de nabije toekomst op de markt komen, laat staan dat het ooit op de markt komt. Als iemand een supersportcoupé wil kopen, zal die persoon namelijk niet direct bij Renault aankloppen me dunkt. Deze wagen zit volgens mij in hetzelfde schuitje als de Peugeot 908.

Dit model oogt overigens wel geweldig mooi. De lijnen zijn vloeiend, maar op een of andere manier tegelijk ook strak. De voorkant -zeker op de foto direct hieronder- is een voorkant van een echte sportwagen, terwijl de achterkant benadrukt dat het hier om een coupé gaat. Persoonlijk vind ik het spijtig dat de pinkers -zoals dat wel eens kan bij een Renault-concept– op een eigenaardige plaats staan.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Renault Neptun: nieuwe supercar?"

  1. BNNY 22-10-2007 om 21:55

    neus lijkt erg veel op die MayBach Exelero

  2. PJS 22-10-2007 om 22:45

    Inderdaad, dat was ook het eerste dat in mij opkwam

Reageer

Reactie aan het plaatsen...