Jaguar X-type facelift

Jaguar X-Type Facelift
De Jaguar X-Type is al sinds 2001 op de markt, het werd dus tijd voor een facelift van de klassieke Jaguar.

Jaguar is op weg om de nieuwe lijn die het heeft gestart met de komst van de Jaguar XF door te trekken naar zijn facelift modellen. Zo werd de Jaguar X-Type subtiel gewijzigd in de huidige designstijl. Het meest opvallend is de nieuwe vierkante grille waarin het Jaguarlogo verwerkt zit. Jammer dat de springende Jaguar, het symbool voor het Britse merk, verdwenen is.

Verder heeft Jaguar ook de voor en achterbumper veranderd, deze geven de wagen een iets sportievere uitstraling dan de vorige versie. Volgens Jaguar zijn er in het totaal 500 wijzigingen aangebracht gaande van designbadges tot sierlijsten. Binnenin valt de hogere afwerkingsgraad op, de wagen is nu ook beschikbaar met prachtige hout- of zwarte carbon-afwerking. Het geheel oogt iets frisser dan de vorige versie waar het geheel iets te klassiek werd opgevat.

Jaguar voegt motorisch ook een 2.2 liter diesel toe aan het gamma die gekoppeld wordt aan de nieuwe zestrapsautomaat met Jaguars Sequential Shift die het mogelijk maakt ook zelf te schakelen. De gefacelifte X-Type staat vanaf April 2008 bij de dealers.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...