Aston Martin DBS uitverkocht voor komende 5 jaar.

Aston Martin DBS
Althans na een kleine berekening, kwamen we tot die conclusie. Aangezien we te weten zijn gekomen dat er 1500 exemplaren van deze wagen zijn besteld en er 300 per jaar gemaakt worden, is de Aston Martin DBS dus voor de komende 5 jaar uitverkocht.

Niet dat Aston Martin het ooit zo ver zal laten komen. Allicht zal de productie verhoogd worden, maar kan dit zomaar, zonder de komst van de nieuwe Aston Martin Rapide in gevaar te brengen?

De Aston Martin Rapide is gepland tegen 2009-2010 en zou ongeveer 325.000EUR kosten. Zo zouden er 1000-2000 gemaakt worden per jaar, volgens het designhoofd van Aston Martin. Dat laat een ruime marge van 1000 wagens per jaar open, wat ons laat concluderen dat bovenstaande cijfers redelijk nietszeggend zijn.

De bouw van deze Aston Martin Rapide zou natuurlijk ook uitbesteed kunnen worden, maar zulks zou de komst van de DBX – opvolger van de Vanquish – in gevaar kunnen brengen.

Laten we allen hopen dat Aston Martin erin slaagt zo snel mogelijk die DBS te verkopen en dan kan uitbreiden om de bovengenoemde modellen te produceren naargelang de vraag.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...