Video: BMW M5 vs. Alpina B5

BMW Alpina B5
Je wil een BMW 5-reeks kopen maar je wil het iets sportiever dan de standaard modellen? Dan heb je twee mogelijkheden: de BMW M5 of de Alpina B5.

Je vraagt je misschien ook af wat nu het beste is, een door BMW zelf getunede 5-reeks of de door Alpina onder handen genomen versie. Zo makkelijk gaat de vergelijking uiteraard niet op, beide wagens hebben andere karakteristieken en mikken dus elk op een specifiek publiek. Je kiest voor Alpina als je een exclusieve en luxueuze limousine wilt terwijl bij de M5 alles meer draait om sportiviteit.

De prestaties verschillen niet zo veel, even een vergelijking: De Alpina B5 maakt gebruik van een 4,4 liter V8 motor met 500 Pk en 700 Nm koppel. Daarmee sprint de limousine van 0 naar 100 km/h in 4,7 seconden en heeft hij een topsnelheid van 314 km/h. De BMW M5 heeft een hoogtoerige 5 liter V10 onder de motorkap met een vermogen van 507 Pk en 520 Nm koppel. 0-100 km/h duurt bij de M5 eveneens 4,7 seconden maar de topsnelheid is wel begrensd op 250 km/h.

Samengevat rijdt de M5 sportiever dan de Alpina B5 maar de prestaties van de B5 liggen wel boven die van de M5 omdat deze niet tegen de snelheidsbegrenzer aanloopt. De B5 wordt verder ook luxueuzer uitgevoerd met uniek leder en volledig specifieke interieur aanpassingen. Om de vergelijking verder door te trekken een Duitse reviewvideo:

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...