Abt AS6 3.0 TDI met 300 pk

ABT Audi AS6
Audi-Tuner Abt heeft de Audi A6 Avant 3.0 TDI getuned en daardoor heeft de wagen nu maarliefst 100 pk per liter motorinhoud ter beschikking.

Abt heeft de dieselmotor van de Audi flink onder handen genomen en het maximaal vermogen daarmee verhoogt van 233 tot 300 pk. Daarenboven steeg het maximaal koppel van 450 naar 600 Nm. De Abt AS6 kan hierdoor van 0-100 km/h sprinten in 6,9 seconden en piekt op een topsnelheid van 249 km/h. De stijging komt er na upgrades aan de engine management software en meer druk dankzij een nieuwe Abt compressor.

Om al deze kracht op de weg te houden heeft Abt speciaal een nieuw remsysteem ontwikkeld en werd het veersysteem afgesteld door DTM-racer Christian Abt. De wagen kreeg ook een imposante bodykit met vier sportuitlaten en een spoiler achteraan. Tot slot wordt de wagen verkocht met lichtmetalen 20 inch wielen.

ABT Audi AS6

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...