5 NCAP sterren voor Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan Crashtest NCAP
De Volkswagen Tiguan mag zich even veilig noemen als zijn grote broer, de Touareg. Met 5 sterren kreeg de kleine SUV de maximale NCAP score.

Volkswagen voorzag ons eerder van off-road beelden van de Tiguan en ook in Frankfurt zagen we Volkswagens kleine SUV moeiteloos over het off-road parcours rijden. Daarmee werd dus bewezen dat de Tiguan een echte offroader is.

Een ander vermeend voordeel van een SUV is de veiligheid. Wij waren dan ook benieuwd naar de resultaten van de NCAP crashtest voor de Tiguan. Met een maximum score van 5 NCAP sterren en 34 punten is de wagen het tweede veiligst in de small-SUV klasse, enkel de Land Rover Freelander doet het met 35 punten beter. Zowel voor de frontale als de zijdelingse crash kreeg de Tiguan de maximum score. Met 4 sterren is de Tiguan trouwens ook veilig voor kinderen. Voor voetgangers zijn SUV’s niet zo’n goede zaak, de Tiguan scoort in dit onderdeel maar 2 sterren, dit is wel 1 ster meer dan de Touareg.

Andere resultaten kwamen van de Ford Mondeo met 5 sterren, de Hyundai i30 met 4 sterren en de Volkswagen Caddy met 4 sterren. Alle nieuwe scores bekijkt u hier.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...