Peugeot 908 RC in Frankfurt

Peugeot 908 RC concept Franfkurt
Op het autosalon van Frankfurt stond ook de Peugeot 908 RC, een concept van Peugeot dat vorig jaar op het autosalon van Parijs werd voorgesteld.

De Peugeot 908 RC is een vierdeurs coupé die voorzien is van een 5,5-liter V12 HDiF diesel met twee turbo’s. Deze motor levert een vermogen van 700 pk en een maximaal koppel van 1.200 Nm. De 908 RC kan met deze motor een topsnelheid van 300 km/h halen.

Het design werd verzorgd door Peugeots eigen Centre de Design en heeft een vierdeurs coupé-vorm. De motor zit in het midden net achter de achterruit, hierdoor ligt het interieur meer naar voren en is er een lange achterbasis. Binnenin worden de passagiers verwend met onder andere vier verschillende klimaatzones, een gekoeld dashboardkastje en MP3-speler. Het interieur is verder met grijs leder afgewerkt en voor de details gebruikt Peugeot eikenhout.

De wagen heeft een katachtige vorm en dat merk je aan de voorkant waar de voorlichten de vorm van katogen hebben en achteraan waar de achterlichten als ze branden op klauwen lijken. De luchtinlaten zijn volledig functioneel, vooraan dienen ze om de radiator af te koelen, aan de zijkant als motorkoeling en de openingen achteraan worden gebruikt om de turbo’s af te koelen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...