Ferrari 430 Scuderia in Frankfurt

Ferrari F430 Scuderia Franfkurt
Ferrari heeft op het autosalon van Frankfurt de nieuwe Ferrari 430 Scuderia voorgesteld, een lichtgewicht versie van de F430.

De nieuwe 430 Scuderia gebruikt veel techniek uit de F1 daarom was ook Michael Schumacher erbij op de persconferentie. De Scuderia gebruikt onder andere een nieuwe versnellingsbak die maar 6 milliseconden nodig heeft om van versnelling te wisselen.

Om de wagen zo licht mogelijk te maken zijn veel accessoires weggelaten, overdreven veel comfort moet je dus niet verwachten. Ook de 4,3 liter V8 werd bijgewerkt tot 510 Pk, dat is 20 Pk krachtiger dan de standaard F430. De 430 Scuderia draagt dankzij de kracht toename en het gewichtsverlies per pk maar 2,45 kilogram mee. En dat merk je aan de prestaties.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...