Enkele foute wagens in Frankfurt

Brilliance BS6
Op het autosalon worden er een heleboel extreme, mooie, sportieve, innovatieve… wagens voorgesteld. Kortom, zo goed als elke wagen blinkt ergens in uit. Ook zijn er de –minder talrijk aanwezige- wagens die misschien wel uitblinken, maar dan in zaken zoals onveiligheid, lelijkheid…

Deze wagens willen we u natuurlijk ook niet sparen. We zetten ze voor u even op een rijtje.

De Brilliance BS6.

Deze wagen werd gedurende een volledige week te koop aangeboden bij tweedehandsdealer Cardoen. Door zijn slechte resultaten op de EURO NCAP crashtests werd deze weliswaar uit de handel genomen.

Op het autosalon passeerden we de stand van Brilliance en we gingen eens kijken, we hadden namelijk zin om eens goed te lachen.

Ik nam plaats achter het stuur van de BS6 en was verwonderd dat er zo slechte materialen bestonden op de wereld. Als er al sprake was van afwerking, gebeurde dit met plastieken elementen en de “gadgets” –want een leeslamp is in een Brilliance al een gadget- werden bediend door drukknoppen, maar dan zonder de knoppen. Dit klinkt geweldig raar, maar men kon op een pictogram duwen waarover een plastieken laagje was aangebracht en na lang en hard doorduwen, brandde de lamp effectief!

Het was zelfs zo erg dat de Duitser naast mij –die ongetwijfeld ook eens zin had om te lachen- in zijn beste Engels zei: It’s disgusting. De combinatie van een Brilliance en een Duitser die Engels spreekt, dat is pas humor.

Ik weigerde mijn lens vuil te maken aan deze wagen, dus 1 kiekje volstaat:

Prius.

In het lichtblauw “schitterde” de Prius op de Toyota-stand. Met slogans over milieuvriendelijkheid erop, kwam deze wel zeer ironisch over, wetende dat een Prius eigenlijk een redelijk grote vervuiler is, niet qua uitstoot, maar wel qua recycleerbaarheid. Deze wagen heeft naar het schijnt namelijk zeer vervuilende batterijen.

Renault Kangoo concept

De toekomst van Renault ziet er goed uit. Die van de Kangoo daarentegen…

 

Tuning Mercedes C-klasse met gigantische spoiler & achterbumper

Veel lelijker dan dit kan het niet…

Mini Clubman

U kan er hier een vroegere bespreking van lezen. Het is en zal waarschijnlijk een blunder blijven.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...