Citroen C-Cactus in Frankfurt

Citroën C-Cactus
Een wagen die eigenlijk wel deels thuishoort bij de blunders van het autosalon is de Citroën C-Cactus. Niet zozeer om het concept, maar enkel om het uiterlijk, dat echt wel nergens op trekt, ondanks enkele leuke details.

De wagen lijkt op een véél te langerekte stadswagen die een MINI wil zijn, gezien de er sterk op lijkende voorkant.

Citroën C-Cactus

De doelstellingen die Citroën met de C-Cactus wil bereiken zijn de volgende: hun visie geven op design in de toekomst en een moderne auto produceren die zowel milieubewust, degelijk en goedkoop is.

Dat milieubewuste element is het meest uitgewerkte element van deze wagen. De wagen is gemaakt van recycleerbare en gerecycleerde materialen. Ook heeft men de productiekosten naar beneden gedrukt door de voorbumper en de achterbumper identiek te maken.

Toch heeft deze C-Cactus een schitterende basisuitrusting voor de wagens in zijn segment, ook al is het interieur zeer minimalistisch. Climate control, een deftig audiosysteem en cruise control zijn allemaal aanwezig. Ook het stuur ziet er enorm futuristisch uit.

Leuk zijn ook de kleine details van deze wagen, zoals de bladeren die aan de binnenkant van de deuren zichtbaar zijn en het Citroën-logo aan de achterkant dat iets wegheeft van een graanstok. Maar het is en blijft toch wel een lelijk ding.

De topsnelheid van deze wagen bedraagt 150km/h. Het gemengd verbruik is 2,9l/100km en per km wordt er 78g CO2 uitgestoten, evenveel als de Electric Drive Smart. Deze wagen wordt aangedreven door een 70Pk sterke dieselmotor en een 30Pk sterke elektromotor.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...