MINI Clubman in Frankfurt

Frankfurt Mini Clubman
De verwachtingen waren niet meteen gespannen om de nieuwe MINI Clubman te zien. De eerste persfoto’s deden ons reeds walgen en toen we hem zelf te zien kregen werd het er niet beter op.

Deze MINI “break” werd allicht verkregen door een MINI in tweeën te zagen, er een stuk tussen te plakken, een kleine Suicide door te plaatsen en achteraan lijkwagendeuren te plaatsen. De vergelijking met een lijkwagen gaat trouwens goed op gezien de lange glazen achterkant.

Een normale MINI vindt zijn doelpubliek bij jongeren en vooral vrouwen onder de dertig. Maar wie zit nu te wachten op een “Stationwagon”-versie van deze hippe MINI. Wij alleszins niet en met ons waarschijnlijk vele anderen. De verantwoordelijken bij MINI zouden moeten vrezen voor hun job want wij voorspellen een grote flop.

Het enige lichtpunt van deze wagen is de voorkant die nog steeds hetzelfde is gebleven. Aan functionaliteit geen gebrek maar dit zouden we liever gecombineerd zien met een mooi design.

De MINI Clubman met de goedkoopste benzine motor zal verkocht worden vanaf 21.000 euro. Dit is 1.800 euro meer dan een gewone MINI. Voor de dieselversie betaal je 23.000 euro en voor de 173 pk sterke benzinevariant moet je 25.500 euro neertellen. De verkoop zal vanaf November starten maar je hoeft je niet te haasten, er zullen er zeker genoeg, dan wel teveel zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...