Lamborghini Reventón: voorstelling in Frankfurt

Lamborghini Reventon
Dat we een Lamborghini F22 konden verwachten wisten we al. De looks en de specificaties lieten op zich wachten tot net voor de officiële onthulling.

Deze wagen kost, naar de verwachtingen, €1.000.000 en komt met een V12-motor, met 6,5 liter inhoud en 650Pk. 0-100km/h kan bereikt worden in 3,4 seconden en de topsnelheid bedraagt 340 km/h. Er worden slechts 20 stuks van dit prachtmodel gebouwd, wat de Reventon tot de meest exclusieve Lamborghini ooit maakt. Deze wagens worden vanaf 2008 gebouwd en zullen in datzelfde jaar verkocht worden.

Het doel bij het maken van deze wagen was: een aggressieve, sensuele en extreme wagen te bouwen. Men heeft deze wagen gebouwd om te vieren dat de Gallardo en de Murciélago zo goed verkopen. Lamborghini heeft de laatste jaren haar winsten namelijk enorm zien stijgen.

De buitenkant vertoont sterk agressieve lijnen, maar men kan er toch wel een Murciélago in herkennen. De binnenkant wordt gekenmerkt door een soort van Fighter-Jet dashboard, zoals dat gebruikt word in de F22 Raptor.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...