BMW: Frankfurt

BMW X6
BMW presenteerde op het autosalon -naast enkele meer gekende modellen- de X6 concept. De kans is weliswaar groot dat dit concept ongewijzigd in productie zal gaan.

Als deze wagen dan in productie gaat, is de vraag natuurlijk of dit een succes gaat worden. Naar mijn bescheiden mening zit er niemand te wachten op een Coupé-SUV, maar zullen er misschien wel mensen -die dan ongetwijfeld geld teveel hebben- deze wagen kopen.

De voorkant en de achterkant hebben beide geweldig veel weg van het kleine broertje, de X5, die overigens een heel stuk groter is, maar toch onder de X6 gepositioneerd wordt.

Wat ons opviel was dat, wanneer deze wagen achteruit reed, de achteruitrijlichten niet werkten. Veel kwaad kan dat niet, het is namelijk maar een concept, maar het zou wel een blunder van formaat zijn. Later deze avond volgt er een videofragment.

Verder konden we ook nog de BMW CS Concept bewonderen. Over zijn uiterlijk kan u hier veel informatie vinden, wij leveren enkel extra fotomateriaal. Van de binnenkant zijn de foto’s beperkt, aangezien dat de persoon die de stand “bewaakte” niet geautoriseerd was de wagen aan te raken, wat betekent dat ik dat ook niet mocht en dat de deuren gesloten moesten blijven.

De foto’s:

De derde belangrijke voorstelling die BMW deed was de voorstelling van de BMW M3. Laatstgenoemde wordt aangedreven door een 4.0 V8-motor. Deze levert 420Pk en 400Nm en spurt van 0 tot 100 in 4,8 seconden. Deze BMW M3 is gebaseerd op de BMW M3 Coupé, maar is volgens BMW volledig anders.

Deze BMW M3 zagen wij in Frankfurt staan:

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...