Preview: Volkswagen Polo Cabrio 2009

Volkswagen Polo Cabrio 2009 Preview
Volkswagen plant het uitbreiden van zijn Polo-reeks met een Coupé en Cabrio versie tegen 2009, hiermee wil Volkswagen zijn doelgroep voor de Polo vergroten.

Er is wel nog geen officiële bevestiging van Volkswagen over deze wagen. Het nieuwe cabriomodel zal gebaseerd zijn op de volgende generatie VW Polo. Volgens het Duitse Auto Motor und Sport zal volkswagen de bouw van het cabriomodel uitbesteden aan Cabrio specialist Karmann. Volgens datzelfde blad zou de conceptversie van de Polo Cabrio op het autosalon van Frankfurt staan.

De Volkswagen Polo Cabrio zal met een softtop uitgevoerd worden om de kosten te drukken en zal waarschijnlijk ook in een hybrideversie verkrijgbaar zijn. Gezien de Polo een goedkoop model is verwachten wij eerder een systeem vergelijkbaar met EfficientDynamics van BMW. De concurrenten van de Volkswagen Polo Cabrio worden de Opel Corsa Cabrio en de Peugeot 207CC.

Impressiefoto’s:
Volkswagen Polo Cabrio 2009 Preview

Volkswagen Polo 2009 Preview

Deel dit bericht:

2 reacties op "Preview: Volkswagen Polo Cabrio 2009"

  1. derck 01-11-2009 om 13:11

    momenteel heb ik deze polo cabrio nog nergens zien rijden

  2. MRM 01-11-2009 om 13:29

    Inderdaad, deze wagen werd dan ook (nog) niet gebouwd. Of het er ooit effectief van zal komen, is een andere kwestie. Het artikel dateert van 2007 en toen waren er plannen deze wagen te bouwen, maar die lijken afgeschoven op de lange termijn.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...