Ferrari 599 GTB Fiorano door Novitec

Novitec Ferrari 599 GTB Fiorano
Het tunen van sommige wagens is zeer riskant aangezien ze er standaard reeds adembenemend uitzien. Toch wou Novitec het proberen met de Ferrari 599 GTB Fiorano.

Novitec noemt de wagen zelf de Novitec Rosso 599 GTB. Gelukkig bleven de tuners van Novitec zuinig met uiterlijke wijzigingen, de wagen kreeg enkel een nieuwe voorspoiler, grotere koelopeningen, een achterspoiler en een diffusor. De lichte aanpassingen zien er volgens mij goed uit maar de achterspoiler had niet gehoeven. Maar ach… anders ziet niemand dat hij getuned is.

Gelukkig heeft Novitec zich ook ontfermd over de prestaties, te starten met het motorblok. De 6,0 liter V12 krijgt er dankzij Novitec 25 pk bij tot een totaal van 645 pk. Hiervoor hebben de Duitse tuners een nieuw uitlaatsysteem ontwikkeld. Dankzij deze aanpassing stijgt de topsnelheid met 5 km/h naar 335 km/h.

Voor extra motorkracht is ook extra remkracht nodig. Daarom besloot Novitec de Ferrari te voorzien van imposante Brembo remschijven met een diameter van 405 millimeter. Als laatste kreeg de Duitse Italiaan een functionele niveauregeling mee om de voorbumper niet te krassen bij het oprijden van parkeergarages.

novitec_ferrari_599_gtb_fiorano_2.jpg

novitec_ferrari_599_gtb_fiorano_3.jpg

novitec_ferrari_599_gtb_fiorano_4.jpg

novitec_ferrari_599_gtb_fiorano_5.jpg

Deel dit bericht:

4 reacties op "Ferrari 599 GTB Fiorano door Novitec"

  1. BNNY 04-09-2007 om 17:00

    very nice!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...