Fiat 500 krijgt 5 NCAP Sterren

Fiat 500
De meest gehypete auto van het jaar, de Fiat 500, kreeg in de NCAP tests het maximum van 5 sterren met een score van 35 punten.

De kleine Fiat cinquecento is blijkbaar veiliger dan hij eruit ziet, de 500 is de derde fiat die van het NCAP 5 sterren krijgt. Niet zo verwonderlijk want de Fiat 500 heeft standaard maar liefst 7 airbags oftewel meer dan het maximum aantal passagiers. Verder is de kleine Italiaan voorzien van enkele presafe toepassingen zoals ABS, ESP en EBD (Electronic Brakeforce Distribution).

Ook de Kia Pro-cee’d en de Peugeot 308, beide in première op het autosalon van Frankfurt, kregen vandaag 5 sterren van het NCAP. De Renault Twingo kreeg daarentegen maar 4 sterren met een score van 28 punten.

Je kan alle NCAP testscores met bijhorende crashvideos bekijken op www.euroncap.com

Deel dit bericht:

2 reacties op "Fiat 500 krijgt 5 NCAP Sterren"

  1. TheStig 09-09-2007 om 16:13

    Dat die nieuwe Fiat 500 5 sterren zou halen had ik nooit gedacht echt gaaf nu wil ik hem nog liever hebben!!!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...