Shuanghuan stelt kopies niet tentoon in Frankfurt

Shuanghuan CEO
We hebben u eerder bericht over het proces dat BMW en Mercedes wilden aanspannen tegen de kopieën van Chinese autobouwer Shuanghuan. Het bedrijf heeft nu zelf beslist de betreffende modellen niet voor te stellen in Frankfurt.

Het gaat om de Shuanghuan CEO, een kopie van de BMW X5 en de Shuanghuan Nobel, een kopie van de Smart Fortwo. Een woordvoerder van Shuanghuan Motors zei dat het bedrijf niet van plan is deze modellen tentoon te stellen op het autosalon van Frankfurt. “Bepaalde mensen van de verkoop wilden onze wagens naar Frankfurt brengen, maar daartoe gaven we hen geen toelating“, aldus de woordvoerder.

De beslissing komt er na een dreigement van het VDA (Verband der Automobilindustrie) om de volledige tentoonstellingsruimte van het merk te schrappen. Ook bondskanselier Angela Merkel had eerder deze week uitgehaald naar Shuanghuan Motors en het gebrek aan copyrightbescherming in China.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Shuanghuan stelt kopies niet tentoon in Frankfurt"

  1. MRM 30-08-2007 om 21:31

    Het werd tijd dat er eens een einde werd gebracht aan al die schaamteloze kopieën!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...