Preview: BMW Minicar 2010

BMW Minicar 2010 Preview
We hadden u eerder al bericht over de komst van een Mini BMW om de gemiddelde CO2-uitstoot van het merk tegen 2012 beneden de 130 g/km te krijgen. Vandaag kregen we de eerste impressiefoto in de mailbox.

Het model zal zich positioneren onder de BMW 1 serie en zal op het platform van de MINI gebouwd worden. De wagen wordt de eerste BMW met voorwielaandrijving en zal tevens goedkoper geprijsd zijn dan de MINI.

BMW bouwt de wagen om de Europese CO2-wetgeving de baas te kunnen, die wetgeving eist van alle Europese merken dat hun verkochte auto’s vanaf 2012 een gemiddelde uitstoot van minder dan 130 gram per kilometer hebben. Ook gelijkaardige plannen van Audi en Volkswagen dwingen BMW tot het offensief. (City Expert en Audi A1 nvdr.)

Volgens de eerste impressiefoto zou het design van de BMW Minicar geïnspireerd worden op de BMW 1 reeks en het BMW CS Concept. Lelijk is de wagen niet maar we weten natuurlijk nog niet of deze impressie waarheidsgetrouw is. De wagen wordt verwacht vanaf 2010.

BMW Minicar Preview 2010

BMW CS Concept
BMW CS

Deel dit bericht:

2 reacties op "Preview: BMW Minicar 2010"

  1. MRM 29-08-2007 om 20:41

    kleine BMW, lijkt me een contradictio in terminis:p

  2. PJS 29-08-2007 om 21:10

    Nog even geduld en er komt ook een kleine Mercedes, dat wordt nog een grotere contradictio in terminis 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...