Officieel: Jaguar XF

Jaguar XF Official Frontpage
Jaguar heeft de Jaguar XF officieel onthuld voor zijn debuut op het autosalon van Frankfurt. De Jaguar XF wordt de vervanger van de Jaguar S-type.

De XF wordt een cruciaal model voor Jaguar want het is het toonbeeld van de nieuwe designstijl. Ook niet onbelangrijk zijn de financiële problemen binnen het bedrijf, de XF moet aanslaan wil het uit de rode cijfers geraken.

We zagen eerder al conceptfoto’s en die waren veelbelovend. Jammer genoeg gaat er steeds veel verloren van conceptcars en dat is bij de Jaguar XF niet anders. Het meest opvallende verschil zijn de koplampen die de wagen een volledig nieuwe uitstraling geven. De conceptlichten waren veel gedurfder en volgens mij ook mooier. Door de nieuwe lichten krijgt de Jaguar XF plots vanuit bepaalde ooghoeken de trekjes van een Lexus.

Ook het profiel toont ons kleine verschillen, zo zijn de luchthappers smaller en is er toch geopteerd om klinken te plaatsen in plaats van deze te verstoppen in de deurstijl. Ook het interieur kreeg een metamorfose, het futuristische conceptinterieur moet plaats maken voor een meer klassiek Jaguar interieur. De achterkant is echter relatief gelijk gebleven.

Er staan vier motoren ter beschikking, startende met een 210 pk sterke 2.7 liter turbodiesel V6 en een 240 pk sterke 3.0 liter benzine die in 7,9 seconden naar 100 km/h sprinten. Voor wie het iets meer mag zijn is er nog een 4.2 liter V8 met 300 pk en een turbocharged SV8 met 420 pk. Deze sprinten respectievelijk van 0 naar 100 km/h in 6,2 en 5,4 seconden. Alle versies zijn elektronisch begrensd tot 250 km/h behalve de dieselversie die standaard maximaal 228 km/h haalt.

Of de XF nu het succes zal worden waar Jaguar op hoopt valt nog te betwijfelen. Veel zal afhangen hoe de massa over deze auto zal denken. Ik trek mijn conclusie pas op het autosalon van Frankfurt.

jaguar_xf_official_1.jpg

jaguar_xf_official_2.jpg

jaguar_xf_official_3.jpg

jaguar_xf_official_4.jpg

jaguar_xf_official_5.jpg

jaguar_xf_official_6.jpg

jaguar_xf_official_7.jpg

jaguar_xf_official_8.jpg

jaguar_xf_official_9.jpg

Conceptfoto’s:

Jaguar C-XF

Jaguar C-XF

Deel dit bericht:

7 reacties op "Officieel: Jaguar XF"

  1. BNNY 27-08-2007 om 13:29

    vindt hem echt mooi..

  2. MRM 27-08-2007 om 17:35

    toch vrees ik voor jaguar dat het succes zal uitblijven

Reageer

Reactie aan het plaatsen...