Opel Corsa Hybride in Frankfurt

Opel Corsa Hybride Concept
Ook Opel wil zijn milieuvriendelijkheid ten toon spreiden op het autosalon van Frankfurt, daarom zal het er de Opel Corsa Hybride voorstellen met een verbruik van 3,75 l/100 km.

Dit lage verbruik wordt gecombineerd met een zeer lage CO2 uitstoot van 99 g/km, ver onder de Europese normen. De wagen maakt geen gebruik van een volledig hybride systeem zoals in de Toyota Prius, maar gebruikt simpele technieken om brandstof te besparen zoals een start/stop systeem bij stilstand en een start generator.

Binnenin zit een Lithium-Ion Batterij die de nodige kracht voor het start/stop systeem. De batterij zelf wordt opgeladen dankzij regeneratief remmen waarbij de kinetische energie omgezet wordt in elektrische.

Opel Corsa Hybride Concept Motor

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...