Volvo C30 Efficiency

Volvo C30 Efficiency
Volvo heeft dan toch nog een première op het autosalon van Frankfurt, het zal er de Volvo C30 Efficiency voorstellen met een verbruik van 3,7 liter per 100 km!

Het Volvo C30 Efficiency Concept heeft een 105 pk sterke 1,6-liter turbodiesel aan boord. De Zweed verbruikt met deze motor maar 3,7 liter per 100 km en de CO2 uitstoot ligt op 120 g/km. Om dit lage verbruik te bereiken heeft Volvo onder andere aanpassingen gedaan aan de aerodynamica, de rolweerstanden van de banden en de versnellingen. De aanpassingen zijn dus te vergelijken met de aanpassingen in de Volkswagen Bluemotion-serie.

In 2008 komt er ook nog een 2,0-liter turbodiesel met Powershift-transmissie voor de S40, C30 en V50. Deze transmissie werkt met twee parallelle koppelplaten waardoor er bij het schakelen minder brandstof verbruikt wordt dan bij conventionele automaten.

Volvo C30 Efficiency 2

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...