Preview: Mercedes C-klasse Cabrio 2009

Mercedes C-klasse Cabrio 2009
Mercedes heeft met de nieuwe C-klasse een belangrijke sprong voorwaarts gemaakt op het vlak van prestaties, dynamica en design ten opzichte van de vorige versie. Daarom is het niet verrassend dat er nu ook een Cabrio versie komt.

De Mercedes C-klasse Cabrio is gepland voor 2009, en zal onder de Mercedes CLK geplaatst worden. De C-klasse Cabrio wordt een twee deurs cabrio met softtop dak om de kosten laag te houden.

De Mercedes CLK is ook gebaseerd op de C-klasse maar zal groter zijn dan de C-klasse sedan en de CLK krijgt een hardtop in plaats van een softtop bij de C-klasse Cabrio. De CLK wordt trouwens ook uitgerust met enkele vernieuwende toepassingen uit de S-klasse met ondermeer Presafe braking en Night Vision.

De C-klasse Cabrio daarentegen zal vooral gebaseerd worden op de basis C-klasse sedan. We verwachten hetzelfde interieur, dezelfde optielijst en een gelijklopend motorengamma. De basismotor wordt waarschijnlijk een 156 pk sterke viercilinder en het topmodel zal over een 3.5 liter sterke V6 motor beschikken.

De C-klasse Cabrio mag concurrentie verwachten van de Volkswagen Eos die met hardtop en grote basisuitrusting waarschijnlijk goedkoper zal zijn.

Mercedes C klasse Cabrio 2009
Bron: MotorAuthority

Deel dit bericht:

1 reactie op "Preview: Mercedes C-klasse Cabrio 2009"

  1. MRM 19-08-2007 om 13:42

    I like! is nice!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...