Opel Insignia zonder kleren!

Opel InsigniaDeze Opel Insignia zal de opvolger worden van de huidige Opel Vectra. Spijtige zaak, want de originele ontwerpen van deze wagen zagen er veel spannender uit dan dit. Niet dat deze wagen nu plots niets meer voorstelt, maar toch. Hieronder kan u een foto zien van de originele ontwerpen, zijn achterkant en een filmpje, waarin de Opel Insignia zichzelf even kort voorstelt.

Deze wagen brengt eigenlijk niet veel nieuws in zijn segment. De concurrentie in dat segment is namelijk redelijk groot en een te groot risico nemen qua design en dergelijke kan redelijk nefaste gevolgen hebben. Misschien is het daarom dat Opel het redelijk voorzichtig heeft aangepakt.

De directe concurrenten van de Opel Insignia zullen de Volkswagen Passat, Peugeot 407, Citroën C5 (klik hier om de voorbode van de C5 te zien) , Ford Mondeo en Renault Laguna zijn. Veel concurrentie dus.

Op motorisch gebied zal er ook niet veel nieuws onder de zon zijn. De huidige Vectra-motoren zullen allicht behouden worden. Dit gamma begint bij een 1,9liter en eindigt bij een 3liter motor.

UPDATE 19/04: Officieel Opel Insignia

Eerste schetsen:

Opel Insignia

Definitief:

Opel Insignia

Deel dit bericht:

5 reacties op "Opel Insignia zonder kleren!"

 1. PJS 19-08-2007 om 0:19

  Het concept was wel veelbelovend, ik denk wel dat de achterkant vrij gelijklopend is. Dat zie je toch als je de lijn vergelijkt tussen de concept en definitieve versie…

 2. koen159753 01-12-2007 om 18:55

  vind het wel een toffe en mooie wagen maar wel spijtig dat vectra nu al vervangen gaat worden:(

  vind het ook wel spijtig dat men geen nieuw model maakt voor Omega 🙁

  idd het definitief komt goed overeen met de eerste schets:)

  doe zo verder opel

 3. MRM 02-12-2007 om 11:39

  nieuw model van de omega is de Signum geworden, weliswaar enkel verkrijgbaar als Break.

  En de vectra had inderdaad een leuk design, maar een groot verschil is er niet tussen de Vectra en de Insignia, dus uiteindelijk is het gewoon een nieuwe Vectra met een andere naam.

 4. tom slagt 27-12-2007 om 14:15

  waarom eerst zo’n gruwlijk ontwerp en dan ineens een slecht aftreksel daarvan. Geen insignia voor mij!!!!

 5. clippie 29-04-2008 om 21:17

  Geef mij maar dat nieuw model want die vectra van nu trek er niet op,veel beter zo,hopelijk gaat de prijs niet de lucht in want de laatste tijd kunnen ze er goed weg mee in de autoindustrie,onder 25000 euro heb je niets meer de dag van vandaag dat echt leuk is om mee te rijden,en die dwaze inschrijvingstaks mag ook es wegvallen,de staat neemt nu toch al genoeg belastingen vd mensen,en de prijs vd brandstof daar nog bovenop,alei,moest da effe kwijt,heel goe gedaan opel,ben nogal opel freak en heb al ne paar nieuwe gekocht en ga deze nieuwe zeker gaan bekijken in de showroom en wie weet……..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...