Volkswagen Passat BlueMotion in Frankfurt

Volkswagen Passat Blue Motion
Volkswagen heeft 8 wereldpremières in Frankfurt, daarvan zagen we al de VW Tiguan en de Golf Bluemotion. Nu komt er nog meer milieuvriendelijk geweld met de Volkswagen Passat Bluemotion.

Voor het BlueMotion concept nam Volkswagen de Passat TDI en deed het wat aanpassingen aan de motor om de verbruikscijfers te doen dalen. Zo werden de versnellingen verlengd zodat de wagen langer in lagere toeren blijft rijden. Dankzij de computerupgrade draait de VW motor nu zelfs in stationair op lagere toeren. Volkswagen heeft ook de aerodynamica van de Passat aangepast, de luchtweerstand werd verlaagd met 12,2 procent voor de Sedan en 12,5 procent voor de Variant.

Dit alles heeft ook een leuk effect, de topsnelheid van de Passat stijgt met 8 km/h naar 200 km/h! En dit terwijl het verbruik van de Passat Sedan op 6,1l/100km ligt en dat van de Variant op 6,3l/100km. Niet slecht als je weet dat de Passat tot één van de grootste wagens van zijn segment behoort.

volkswagen_passat_2.jpg

volkswagen_passat_3.jpg

volkswagen_passat_4.jpg

volkswagen_passat_5.jpg

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...