Audi A5 Sportback

Audi A5 Sportback
De Audi A5 Sportback wil geen gewone vijf-deurs stationwagon worden maar een concurrent voor de Mercedes CLS. De wagen is volgens Audi half Stationwagon half Coupé.

De A5 Sportback wordt een vierzitter met genoeg ruimte achteraan. Het design heeft de neus van de A5 gecombineerd met het profiel van de toekomstige A4 en is afgewerkt met een mooi gecurvde achterkant.

Motorisch is er keuze uit verschillende benzinemotoren zoals de viercilinders met 150, 177 en 211 pk. Verder is er nog een 265 pk sterke 3.2 V6 en een 4.2 liter V8 voor de S5 Sportback voorzien. Er zijn ook dieselmotoren van de partij twee 2.0 liter motoren met respectievelijk 204 en 170 pk. Ook de 240 pk sterke V6 3.0 TDI zal van de partij zijn samen met enkele groene diesels en hybrides.

Andere concurrentie komt van de geplande Audi A7 die ook de Mercedes CLS wou bestrijden. Het is wel duidelijk dat de A7 volledig coupé zal worden terwijl de A5 Sportback zich profileert als een combinatie tussen Wagon en Coupé.

Audi A5 Sportback

Deel dit bericht:

2 reacties op "Audi A5 Sportback"

  1. MRM 10-08-2007 om 13:34

    wel raar dat ze van een 3-deurs coupé direct een 5deurs break maken

Reageer

Reactie aan het plaatsen...