Lexus LS600h

Lexus LS600h
We hadden het eerder al over de Lexus LS460, het topmodel van Lexus. Lexus heeft nu een nog technologisch hoogstaander model gebouwd: de LS600h!

Gadgets genoeg in de LS460 maar milieuvriendelijker kan altijd. Daarom heeft Lexus een hybride versie gebouwd. De 4,6 liter V8 motor wordt hiervoor bijgestaan door een elektromotor. De wagen kreeg verder ook vierwielaandrijving en een meer economische versnellingsbak met 8 versnellingen.

Er zijn nog meer gadgets, de LS600h krijgt LED koplampen, active steering, luchtvering en een camera die je vertelt wanneer je een obstakel dreigt te raken. De wagen houdt je ook wakker, een camera bestudeert je gezicht en alarmeert je wanneer je in slaap dreigt te vallen. Als je een chauffeur ter beschikking hebt kan je achteraan genieten van de massagezetels die je een stressloze rit bezorgen.

De prestaties van de Lexus zijn niet slecht, de 2 ton wegende LS600h sprint van 0 naar 100 in 6,3 seconden. Toch kan een vergelijkbare Mercedes S600 dit moeiteloos in 4,6 seconden. De begrensde topsnelheid ligt trouwens op 250 km/h. Relatief economisch is de wagen wel met een normverbruik van 9,4 liter per 100km. Dat is wel nog steeds meer dan een degelijke diesel limousine. De wagen rijdt dan wel op elektriciteit bij lage snelheden maar bent u bereid om daarvoor 120.000 euro te betalen? Voor dat geld koop je makkelijk een Mercedes S320 CDI voor de lange afstanden en een Toyota Prius voor de korte. Dat is pas milieuvriendelijk! Ook de kofferruimte van de LS600h is beperkt door de Hybride toepassingen, misschien kijk je dus toch beter uit naar een diesel limousine? Keuze genoeg: Audi A8, Volkswagen Phaeton, BMW 7, Mercedes S-klasse en ga met een Toyota Prius naar de bakker, is beter voor uw imago.

lexus_ls600h_2.jpg

lexus_ls600h_3.jpg

lexus_ls600h_4.jpg

lexus_ls600h_5.jpg

lexus_ls600h_6.jpg

lexus_ls600h_7.jpg

Deel dit bericht:

4 reacties op "Lexus LS600h"

  1. MRM 07-08-2007 om 23:02

    jawaddedadde!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...