VW Neeza

Volkswagen Neeza
Vw toonde eerder dit jaar in China een conceptmodel, de VW Neeza en nu werkt het aan concrete plannen om deze wagen op de markt te brengen, weliswaar in China.

En daar kunnen we allemaal blij om zijn, de naam Neeza alleen al klinkt zodanig walgelijk dat het de verkoop zou afschrikken.

VW Neeza

De auto zelf is ook niet echt iets waarover men naar huis schrijft. Ik denk dat ze bij VW zelf niet weten wat het eigenlijk is. De wagen staat redelijk hoog van de grond, maar niet hoog genoeg om een soort van XC70 te zijn en ze geven deze wagen suicide doors, in een poging origineel te zijn, maar het ziet er toch maar afschuwelijk uit.

VW Neeza

Tot zover al het slechte dat kan gezegd worden over deze wagen. Gelukkig zijn er ook nog positieve punten. De achterkant van deze wagen bijvoorbeeld. Moest deze iets meer tegen de grond hangen, kunnen we spreken over een perfect gedesignde achterkant. De lichten zijn mooi en de uitlaatpijpen zijn verwerkt in de bodykit. Hier ben ik persoonlijk een grote voorstander van.

VW Neeza

Qua interieur zit het bij deze auto ook wel snor. Alles is geweldig modern en esthetisch en die blauwe neon heeft effectief nog zijn charme en slaagt erin van deze wagen een echte ‘lounge’ te maken. Dit is volgens mij ook wat de chinezen willen. Proficiat VW.

Allicht zal er onder de motorkap een 1,4 liter schuilen met 170Pk, uit de Golf GTI of een 3,6liter V6-motor uit de Passat.

Deel dit bericht:

1 reactie op "VW Neeza"

  1. PJS 03-08-2007 om 12:05

    Echt lelijk vind ik hem niet, de zelfmoorddeuren vind ik wel origineel maar die zullen wel niet in het productiemodel zitten. Ik volg je met de achterkant, die staat hem beeldig. De kleine chinezen krijgen de keuze uit enkele mooie motoren.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...