Nissan Fuga

Nissan Fuga
U kon al eerder het nieuws lezen over een alcoholvrije Nissan. Wel, hetgeen we toen vertelden, is bij deze waarheid geworden.

Nissan Fuga
De bovenste afbeelding toont aan hoe de wagen precies werkt. De chauffeur krijgt een geursensor in zijn nek en de persoon die in midden achteraan zit, krijgt er zo ook één. Ook op de versnellingsbak zit zo’n dingetje en de bewegingen van de chauffeur worden waargenomen door een camera. Vanaf het moment dat de auto doorheeft dat er een glaasje teveel is gedronken, wordt het rijden onmogelijk gemaakt. Hoe dat precies zit, weten we nog niet, maar ik kan me inbeelden dat je liever niet hebt dat de auto in het midden de spits doorheeft dat je een glaasje teveel ophebt en elke vorm van rijden weigert. Dat zou wel ‘ns pijnlijk kunnen zijn.

nissan alcohol fuga

Geursensoren in nek en aan versnellingspook.

nissan alcohol fuga

nissan alcohol fuga

De camera die een oogje in het zeil houdt.

nissan alcohol fuga

En ook niet onbelangrijk: het uiterlijk.Het is en blijft duidelijk een Nissan, maar de velgen zijn wel leuk, kwestie van toch iets positiefs te zeggen. Alleszins wel een leuk concept, een alcoholvrije wagen. Ook leuk is de naam van deze wagen: Fuga. Dat is namelijk latijn voor ‘vlucht’. Vluchten zal -in dronken toestand weliswaar- normalerwijze niet mogelijk zijn met deze auto. Goede naam gekozen, jongens!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Nissan Fuga"

  1. PJS 04-08-2007 om 0:22

    Zolang het systeem niet faalt geen probleem. Maar ach wie koopt nu ook een Nissan?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...