Audi Q5 eerste vooraanzicht foto

Audi Q5 voor
De ingenieurs bij Audi zijn druk in de weer met de nieuwe Audi Q5, dit zagen we al eerder aan de spyshots. Nu is de eerste foto van de neus van de Q5 opgedoken.

De Audi Q5 zal gelanceerd worden op het autosalon van Genève in 2008. De Q5 zal een concurrent zijn voor de BMW X3, de Land Rover Freelander en de Mercedes MLK. De Audi is gebaseerd op het platform van de Audi A5 Coupé en de volgende generatie A4. Op de eerste vooraanzichtfoto zien we duidelijk dat de Q5 styling invloeden van zijn grote broer, de Q7, meekrijgt.

Binnenin zal er genoeg ruimte zijn om vijf volwassenen te vervoeren. De Q5 zal beperkte Off-road capaciteiten hebben, het krijgt wel het Audi Quattro systeem en de mogelijkheid de rijhoogte aan te passen.

Onder de motorkap zal de Q5 uitgerust worden met 2.0 turbo viercilinder of 3.2 liter V6 benzine motoren of met 2.0 en 3.0 liter TDI Diesels. Later komt er waarschijnlijk nog een 4.2 liter V8 als topmodel. De goedkoopste Audi Q5 zal verkocht worden voor ongeveer 27.500 euro.

Audi werkt ook aan een nieuwe Q7 met een 500 pk sterke 6 liter V12 TDI, deze krijgt een agressieve neus en grotere luchtinlaten en zal van 0 naar 100 sprinten in 5,5 seconden. De 500 pk sterke Q7 zal onthuld worden op het Autosalon van Frankfurt.

Nieuw: Impressiefoto’s Audi Q5!

Audi Q5 Spyshot

Deel dit bericht:

3 reacties op "Audi Q5 eerste vooraanzicht foto"

  1. ja moeder 10-08-2008 om 18:49

    wij krijgen de Q5 of de volvo xc60

Reageer

Reactie aan het plaatsen...