Lexus RX400h Groene SUV

Lexus RX400h
De eerste hybride SUV die op de markt komt is niet de Porsche Cayenne Hybride maar de Lexus RX400h. CO2 uitstoot: 192g/km!

De hybride SUV zal volgens Lexus maar 8,1 liter per 100 km verbruiken. De RX400h wordt aangedreven door een 3,3 liter V6 motor die samen met de twee elektromotoren 269 pk creëert. De RX zal enkel vierwielaangedreven zijn als deze elektromotoren meewerken. De wagen haalt nog aardige prestaties met de hybride toepassingen, van 0 naar 100 kan hij in 7,6 seconden. De 400 in de naam van de SUV zegt trouwens dat de wagen beschikt over de kracht van een 4 liter motor.

Toch is het hybride SUV concept een beetje belachelijk. Als je echt natuurbewust wil zijn koop je geen SUV maar een Toyota Prius. De cijfers die Lexus beweert te halen zullen trouwens zeker niet gehaald worden in het echte leven. Maar heb je echt een offroader nodig (boswachters bijvoorbeeld) en wil je tegelijk de natuur een dienst bewijzen dan moet je misschien voor de Lexus RX400h gaan. Maar toch, met prijzen tussen de 55.000 en 65.000 euro kan je even goed een turbodiesel SUV kopen die in het echte leven dezelfde verbruikscijfers zal halen.

lexus_rx400h_2.jpg

lexus_rx400h_3.jpg

lexus_rx400h_4.jpg

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...