Bentley Continental GT Speed

Bentley Continental GT Speed
Bij Bentley zitten ze niet stil, de Contintental krijgt een facelift en er komt een nieuw topmodel de Bentley Continental GT Speed!

Voor het nieuwe topmodel hebben de ingenieurs van Bentley het W12-blok wat opgedreven. Het vermogen stijgt van 560 naar 610 pk en het koppel van 650 naar 750 Nm. Daardoor is de Bentley Continental GT Speed de eerste Bentley met een topsnelheid van meer dan 200 mijl per uur (322 km/h). De echte topsnelheid ligt volgens Bentley op 326 km/h! De 2350 kg zware Brit sprint met deze opgedreven motor van 0 naar 100 in 4,3 seconden en dankzij zijn hoge koppel is een acceleratie van 80 naar 120 voorbij in 2,3 seconden.

Door al dat motorisch geweld vergeten we bijna de facelift. De grille staat iets rechter en de luchtinlaten aan de voorkant zijn lager en breder. De Bentley kreeg nieuwe nokkenassen, katalysatoren, uitlaten en een nieuwe ECU, hierdoor daalt de CO2 uitstoot van de wagen van 410 naar 396 g/km. Alle beetjes helpen?

Het uiterlijk verschil tussen de GT Speed en de GT ligt hem aan de velgen die 20″ zijn ipv. 19″, de uitlaatpijpen zijn groter en de wagen is vooraan 10mm verlaagd en achteraan 15mm. Verder kreeg de GT Speed een iets donkerdere grille. Ook het stuur is vernieuwd maar mooier dan het vorige is die niet…

bentley_continental_gt_speed_2.jpg

bentley_continental_gt_speed_3.jpg

bentley_continental_gt_speed_4.jpg

bentley_continental_gt_speed_5.jpg

bentley_continental_gt_speed_6.jpg

Deel dit bericht:

8 reacties op "Bentley Continental GT Speed"

  1. MRM 01-08-2007 om 13:12

    lekker dier!
    wel spijtig van het stuur. Ik vind het stuur van de gewone continental mooier

  2. christian 06-10-2008 om 8:40

    We hebben er een thuis staan prachtige wagen!!!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...