Spyshots: Volkswagen Golf VI

VW Golf 6
Bij Volkswagen blijven de generaties Golf’s elkaar opvolgen. Het is bijna tijd voor de 6de generatie. En wij hebben de eerste spyshots online.

UPDATE 07/08/08: Volkswagen Golf VI Officieel!

Hetgeen we te zien krijgen lijkt nog goed op de Golf 5, dat komt doordat Volkswagen zijn Golf concept nooit radicaal heeft gewijzigd. De nieuwe Golf zal wel de nieuwe neus van de Volkswagen-familie krijgen. Deze neus werd ook gebruikt bij de laatste versie van de Passat en de nieuwe Eos.

De nieuwe generatie moet ook goedkoper zijn om te fabriceren want dat was het struikelblok bij de 5de generatie. Volkswagen gaat het gamma opties en motoren verkleinen zodat er meer exact dezelfde wagens kunnen gebouwd worden. Hierdoor zal de Golf 6 sneller en goedkoper gebouwd worden. Ter info: een Golf 5 wordt vandaag nog gebouwd in 37 uur, dat is dubbel zolang als een Astra of een Focus. Daarom is het nog te verantwoorden dat ze de Golf 6 sneller willen bouwen. Maar toch, hopelijk gaat het verkorten van het productieproces niet gepaard met kwaliteitverlies want daar stond Volkswagen garant voor. Het vereenvoudigen van het bouwproces heeft ook een voordeel voor de consument, de Golf 6 zal goedkoper zijn dan de vorige versie. De exacte verkoopprijzen zijn nog niet bekend.

Het motorengamma is nog steeds vrij uitgebreid. Als benzine zijn er de 80 pk 1.4 en de 102 pk 1.6 als instapversie en zijn er verder nog een 1.4 turbo, een 150 pk sterke TSI Twincharger, de 197 pk sterke GTI en het topmodel: de 246 pk sterke R32 versie. Er zijn natuurlijk ook dieselmotoren te koop, er zijn verschillende configuraties van een 89 pk 1.6 TDI tot een 168 pk 2.0 TDI.

golf_vi_spyshots_2.jpg

golf_vi_spyshots_3.jpg

golf_vi_spyshots_4.jpg

golf_vi_spyshots_5.jpg

golf_vi_idee.jpg

golf_vi_idee_2.jpg

Deel dit bericht:

2 reacties op "Spyshots: Volkswagen Golf VI"

  1. Eric 06-01-2008 om 0:02

    Lijkt meer op de nieuwe audi A1 met zo’n rooster. Straks kan men de Golf weer bouwen te Vorst.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...