MINI Clubman details en foto’s

Mini Clubman
MINI heeft de eerste details en officiële foto’s vrijgegeven van hun MINI Break: de MINI Clubman.

De Clubman rijdt op een uitgerokken versie van het oorspronkelijke MINI platform. Standaard zal de kracht komen van een 1.6 liter viercilinder met 120 Pk en 160 Nm koppel. De S variant krijgt een 1.6 liter met 175 Pk en 240 Nm. Als laatste is er nog een 1.6 liter common rail diesel met 110 Pk en een koppel van 240 Nm. De MINI Clubman wordt standaard geleverd met een handmatige zesbak en optioneel met een automaat.

De prijzen voor de Clubman zullen binnenkort samen met de lanceringsdatum onthuld worden. Neem alvast een kijkje naar de eerste officiële foto’s. Ik denk niet dat deze wagen een succes zal worden. Misschien kan het nog wat profiteren van de uitdovende MINI rage maar met de Fiat 500 in de buurt zal dat ook moeilijk worden. In vooraanzicht krijg je een gewone MINI maar vanuit zij- en achterperspectief is het een lelijke auto. Dan ben je veel beter af met een Volkswagen Golf, spaar je nog wat geld voor de R32 versie…

MINI Clubman op het autosalon van Frankfurt

MINI Clubman 2

MINI Clubman 3

Deel dit bericht:

6 reacties op "MINI Clubman details en foto’s"

 1. nicolas 27-07-2007 om 17:32

  Verschrikkelijk … dit is de naam MINI niet waard. Wie komt er nu op het idee, vertrekkend van de originele mini, zo’n concept uit te denken … ?

 2. nicolas 27-07-2007 om 17:34

  Als je de wagen trouwens van achteraan bekijkt zou het evengoed een lijkwagen kunnen zijn. Deurtjes open en kist er in.

 3. mr. abarth 08-03-2008 om 19:07

  Wat eeb le-LIJKwagen!

 4. Ernst 06-12-2008 om 13:38

  Prachtig, ik had meer dan 30 jaar geleden al een Mini Clubman en was er totaal verliefd op. Deze uitvoering heeft dezelfde uitstraling en ook de deurtjes gaan op dezelfde manier open. Erg mooi gedaan.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...